Mam na imię Michał i od 20 lat pracuje w gastronomii. Obecnie pełnię funkcję szefa kuchni w Zajazd na Kępie w Ustroniu, W pracy przygotowuję i serwuję wykwintne dania dla miłośników sztuki kulinarnej.
niedziela, 17 maja 2020
Kilkugodzinna, znikająca restauracja
Kilkugodzinna, znikająca restauracja :czyli restaurant pop up. Są to restauracje, które jako pierwsze zaistniały w Stanach Zjednoczonych i na Kubie. Od 2000r. zaczęły się rozwijać w Wielkiej Brytanii, a od paru lat również w Polsce. Najpierw takie restauracje zaczęły funkcjonować w Warszawie i później w innych większych miastach Polski. W 2012r. pierwsza taka restauracja powstała na Śląsku, a dokładnie w Katowicach i mam nadzieję że dotrze także na Śląsk Cieszyński, gdzie jest dużo fajnych miejsc w których można stworzyć taką jednodniową restaurację. W tym krótkim artykule chciałem przedstawić zarys restaurant pop up, który z czasem jest coraz popularniejszy w naszym kraju.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz